Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 20 cake pops
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 20 cake pops

Suksess cake pops

Suksess cake pops, deilige porsjonskaker på pinne. Like gode som orginalkaken, og enda morsommere å spise.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Kakebunn: Start med å male mandler. Bland de malte mandlene sammen med melis. Stivpisk eggehvitene og vend forsiktig inn i melis- og mandelblandingen.
  • Hell blandingen over i en smurt 24 cm springform.
  • Stek kaken på 200 °C i 30–35 minutter. Avkjøl på rist.
  • Krem: Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele. Varm det opp over middels sterk varme, og rør hele tiden til kremen tykner. Når den første boblen kommer, trekker du kjelen vekk fra platen. Kremen skal nå ha en fyldig konsistens. Avkjøl helt. 
  • Rør inn romtemperert smør. Rør til alt smøret er blandet inn og kremen er jevn og glatt.
  • Utforming av cake pops: Når kakebunnen er helt avkjølt, smuldrer du den opp i en bakebolle. Kakebunnen skal være litt seig. 
  • Smelt hvit sjokolade i en kjele og tilsett ønsket mengde i kakebunnmassen for at deigen skal henge bedre sammen.
  • Rull kuler og trykk dem litt flate. De skal se ut som små kakebunner. Ikke lag dem for tynne, husk at pinnen må festes godt.
  • Smelt mørk sjokolade over vannbad. Dypp pinnen i sjokolade og stikk den halvveis inn i kakekulen.
  • Bruk en sprøytepose for å legg på ønsket mengde med krem på toppen av kaken. Sett cake popsene i isopor eller en oasis for at de skal stå stødig. La kulene hvile i kjøleskap i ytterligere 10 miutter.
  • Bruk gul sukkerpasta eller marsipan for å lage små stjerner til pynt. Disse må være klare før du dypper cake popsene i sjokolade.
  • Dypp cake popsene i den mørke sjokoladen og plasser gule stjerner på toppen. Avkjøl. Cake popsene må oppbevares kjølig og kan fint fryses. 
    Vil du lage dem som vist på bildet? Da kan du plassere «mini – kakene» i små muffinsformer og stikke inn pinnen fra oversiden.

    Prøv også bringebær cake pops til dessert. 

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer