Vafler med gresskar
Vafler med gresskar gir en ekstra følelse av lunt høstmørke. Hvis du bruker gresskarpuré av oransje gresskar, vil du få en tydelig og gyllen farge.
Ingredienser
50 g smør
5 dl hvetemel
1 ts malt kardemomme
1 ts malt kanel
2 ts bakepulver
1 dl sukker
5 dl kefir
150 g gresskarpuré
2 egg
2 ss smør til steking (kan sløyfes)
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smelt smøret i en kjele på middels varme.
- Bland mel, kardemomme, kanel, bakepulver og sukker i en bolle. Deretter blander du kefir, gresskarpuré, eggene og det smeltede smøret i det tørre.
- La vaffelrøren svelle (hvile) i minst 15 – 20 minutter.
- Varm vaffeljernet og smør det eventuelt med litt smør før stekingen begynner. Avkjøl vaflene på rist.