Vaniljekrem til eclairs
Vaniljekrem til eclairs smaker deilig, og passer perfekt til fyll i vannbakkels og kaker. Som kakefyll er kremen silkemyk og luftig, og lages av fløte, vanilje, egg og litt maizena.
Ingredienser
1.6 l melk
6 dl kremfløte
440 g sukker
1 vaniljestang
240 g eggeplomme
190 g maisstivelse (maizena)
4 dl melk
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Ha 1,6 l melk, fløte, sukker og vanilje i en kjele og bring opp til kokepunktet.
- Pisk sammen eggeplommene, 4 dl melk og maizena.
- Når melkeblandingen koker heller du forsiktig litt av det du har i kjelen over i eggeblandingen, samtidig som du pisker kraftig.
- Hell deretter hele eggeblandingen over i kjelen igjen samtidig som du pisker.
- Fortsett å piske helt til kremen akkurat bobler, da er den ferdig. Hell over i en skål og legg et bakepapir på toppen for å unngå snerk. Sett til avkjøling.
Forslag til pynt: Fyll kremen i en sprøytepose med en glatt liten tupp og sprøyt den inn i vannbakkelsene. Lag glasur av melis, vann og blå konditorfarge og pynt med sjokoladeperler og friske blomster.
Prøv også sjokoladekrem til eclairs hvis du skal fylle vannbakkels.