Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

Oppskrifter

Her finner du spennende og inspirerende oppskrifter basert på brød og korn.
Vis alle Ekstra grovt Fint Grovt Halvgrovt Kategori Kornslag Måltid Sesong Type bakst
Høst Jul Påske Sommer Vår Vinter Vis alle

LAM- OG BYGGRYNSUPPE

Norsk lammekjøtt setter preg på denne deilige og mettende suppen. Forkokte byggryn er raske å tilberede, og er et flott alternativ til poteter.
lang
Middels

Brødskive med ripsgelé

Ripsgelé er ikke bare for tilbehør til viltgryta, den smaker vel så godt på brødskiva. Og enda bedre når du lager den selv.
lang
Middels

Pæresyltetøy

Et deilig pæresyltetøy laget på gråpærer med smak av kanel lager du enkelt på under 1 time.
Middels
enkelt

Stikkelsbærsyltetøy

Ristet brød med hjemmelaget stikkelsbærsyltetøy og et glass melk er nydelig til kveldsmat eller frokost.
Middels
enkelt

Grovhets-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Myslirundstykker med blåbær

Myslirundstykker med blåbær passer fint i matpakken eller som turmat. Smaker skikkelig saftig og godt nystekte med litt smør eller ost.
Middels
Middels
Halvgrovt

Gresskarsuppe

Gresskarsuppe med hvitløk, fløte, soyasaus og chili er skremmende godt, og kan serveres som forrett i en suppebolle av brød til Halloweenfesten, eller nytes på en helt vanlig hverdag. 
Middels
Middels

Borsjtsj – russisk rødbetsuppe

Borsjtsj - russisk rødbetsuppe er nok den mest kjente retten fra vårt naboland i øst. Servert med rømme og et par skiver grovt rugbrød passer den både som forrett og hovedrett.
Middels
Middels

Eplekake

Eplekake lager du av de myke eplene i fruktfatet. Den smaker himmelsk med deilige eplebiter, kanel, sukker og hakkede mandler på toppen. En perfekt høstkake, og ekstra god med krem eller vaniljeis.
Middels
Middels