Opplysningskontoret for brød og korn
SØK
MENY
Oppskrifter
Her finner du spennende og inspirerende oppskrifter basert på brød og korn.
Fyrstekake er en gammel klassiker. Oppskriften vår har rikelig med mandelfyll, som gjør den ekstra god og saftig. Kaken er holdbar og fin å fryse.
Serinakaker er nok de kakene som forekommer oftest på norske kakefat. Enkle å lage og en favoritt både blant store og små.
Rømmegrøt med spekemat og flatbrød er god, norsk tradisjonsmat til feriring av 17. mai, sankthans og olsok.
Napoleonskake virker kanskje skremmende å lage selv, men med ferdig butterdeig og vaniljekrem er det enklere enn det ser ut til.
Kokken Heidi Bjerkan står bak fortånnagraut - en mektig god grøt som består av både vassgraut og rømmegrøt toppet med godt smør, sirup, revet fenalår og puffet bygg.
En utrolig god grøt med høy tradisjonsfaktor! Setergrøt lages av hel bygg og spelt og toppes med geitost, tyttebær, mandler og sirup.
Belgiske vafler kan gjerne serveres istedenfor tidkrevende kaker. Server dem med melisdryss, friske bær, syltetøy, is, krem eller sjokoladesaus.
Sveler er norske klassikere som smaker kjempegodt. Enten du liker dem best med smør og sukker, brunost eller syltetøy og rømme.
Javascript is disabled on your browser. Please enable JavaScript or upgrade to a Javascript-capable browser to use this site.