Jordbær- og marsipankake
Jordbær- og marsipankake er en klassisk festkake til bursdag, 17.mai, konfirmasjon og bryllup. Sukkerbrødbunn med pisket krem og rørte bær, dekket med marsipanlokk, jordbær og pistasjenøtter.
Ingredienser
Bunn:
7 egg
175 g sukker
175 g hvetemel
2 ts bakepulver
Fyll:
9 dl kremfløte
1 kurv jordbær
Pynt:
1 ferdigkjevlet marsipanlokk
1 kurv jordbær
2 ss pistasjenøtter
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bunn: Pisk egg og sukker til en lett og luftig eggedosis. Sikt mel og bakepulver i bollen og vend forsiktig inn i eggedosisen.
- Hell over i en smurt springform (dekk gjerne bunnen med bakepapir først) og stek på 175 °C i 30–40 minutter.
- Fyll: Pisk fløten til krem. Rør sammen 6-10 jordbær med 1-2 ss sukker.
- Montering: Del kakebunnen i tre og ha rørte jordbær på den underste delen. Ha over krem og legg på delte jordbær. Legg på den andre delen av kakebunnen og ha over et nytt lag med rørte bær, krem og delte jordbær. Bruk resten av kremen over og rundt kaken.
- Legg et bakepapirark over kaken og legg marsipanlokket over. Skjær en stjerne i midten av kaken, og brett flikene utover. Fjern papiret og pynt med jordbær og pistasjenøtter.
Oppskriften er laget av Elin Vatnar Nilsen
>> Se også vår store samleside med kaker til hverdags og kaker til fest – der du blant annet finner oppskriften på den populære kaken verdens beste – også kalt Kvæfjordkake. Den er forbausende enkel å lage!