Ostesmørbrød med sennep
Et klassisk ostesmørbrød med sennep som gir det lille ekstra. Lages gjerne med tørre brødrester og osteskalken fra kjøleskapet, og serveres med syltet rødløk og frisk ruccula.
Ingredienser
4 skiver surdeigsbrød
1 ss smør
4 ss honningsennep
16 skiver spekeskinke
16 skiver ost
1 dl syltet rødløk
100 gram ruccula
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 180 grader.
- Smør brødskivene på den ene siden med smør. Ha på sennep. Legg på skinke og ost.
Lag din egen honningsennep: 2 ss sennep, gjerne både grov og fin Dijonsennep, 2 ss flytende honning, 1 ss ferskpresset sitronsaft. Bland sammen.
Smak til med salt og kvernet pepper. - Legg ostesmørbrødene med sennep på et stekebrett og la dem steke i ovnen til osten har smeltet. Dryss over litt frisk ruccula og server med syltet rødløk.
Syltet rødløk lager du enkelt:
4 rødløk, 2 dl vann, 2 dl eplecidereddik, 1 dl sukker. Rens løken. Skjær løk i båter. Kok opp vann, eddik og sukker til sukkeret er oppløst. Ta kjelen av varmen. Tilsett løken. La det trekke i minimum en time. Has over på rent glass.
Glad i ostesmørbrød? Prøv også disse:
PS! Denne oppskriften er fin for å bli kvitt brødrester. Klikk her for flere tips om hvordan du kan redusere matsvinn av brød!