Barnas juledessert med pepperkaker og kokosbollemasse
Hva er bedre enn pepperkaker? Jo - pepperkaker med kokosbollemasse! Denne vil garantert bli barnas juledessert nummer 1 - og godt likt av voksne også.
Ingredienser
30 knuste pepperkaker
Marengs:
240 g sukker
115 g flytende glukose
75 g vann
140 g eggehvite
20 g sukker
2 ts vaniljeekstrakt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Lag marengs: Ha sukker, glukose og vann i en kjele. Kok til en blank karamell på 118 °C. Bruk gjerne et sukkertermometer.
- Pisk eggehviter til du har et mykt skum som begynner å danne topper. Tilsett sukker, og pisk til du har en lett marengs.
- Sett hastigheten på middels og hell forsiktig karamellen i en tynn stråle langs kanten av bollen.
- Skru opp hastigheten og pisk til marengsen er avkjølt, 5-10 minutter.
- Smak til med vaniljeekstrakt.
- Knus pepperkakene i mindre biter.
- Montér desserten: Ha marengs og pepperkakesmuler lagvis i en stor glasskål eller små porsjonsglass. Bruk gjerne en sprøytepose til å fordele marengsmassen om du skal lage desserten i små glass – det gjør jobben enklere.
Pynt eventuelt med friske bær, syltetøy, sjokoladebiter eller annet godt som barna liker.
Prøv også Iskremsandwich med pepperkake og pepperkakekake.
Oppskriften er laget i samarbeid med MatPrat.