Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? Over 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 6 porsjoner
Hvor lang tid tar det? Over 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 6 porsjoner

Focacciapizza med spekeskinke og mozzarella

Focaccia + pizza = sant! Focacciapizza har en saftig og tykk bunn toppet med spekeskinke, mozzarella og semitørkede tomater.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Ha alt det tørre i en bakebolle. Bruker du tørrgjær har du gjæren i bollen sammen med det tørre. Skal du bruke fersk gjær og bruker bakemaskin, kan du smuldre gjæren rett i bakebollen. Skal du elte for hånd bør du løse opp den ferske gjæren i lunken væske.
  • Spe på med kaldt eller romtemperert vann. Tilsett honning og olje. Elt deigen i minimum 10 minutter.
    Når deigen eltes i kjøkkenmaskin vil temperaturen gradvis stige. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men med tilstrekkelig elting vil temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Bruk derfor kald eller romtemperert væske. Hevingen kan noen ganger ta litt lengre tid, avhengig av deigtemperatur – men deigen vil også få en bedre smak.
  • Ha over olje, dekk til og la deigen heve til dobbel størrelse i ca. 45 minutter.
  • Klem ut deigen på et bakepapirkledd stekebrett eller i en smurt form. La deigen etterheve i 20-30 minutter.
  • Bruk fingertuppene og lag små groper i deigen. Drypp over olje og strø over flaksalt. 
  • Sett focacciapizzaen i ovnen med over- og undervarme på 200 °C og stek i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.
  • Gjør klar toppingen. Kok asparges i lettsaltet vann i 1 minutt, avkjøl raskt i kaldt vann så aspargesen bevarer den fine grønnfargen sin. 
  • Rist pinjekjerner i en tørr panne. Del mozzarella i store biter. Del druer i to eller skjær dem i tynne skiver.
  • Legg på toppingen på focacciapizzaen rett før servering. Start med spinatblader, legg deretter på spekeskinke, mozzarella, asparges, druer, semitørkede tomater og til sist, ristede pinjekjerner. Ha litt nykvernet pepper over og server. En aïoli eller grønn pesto smaker også godt til.

Mer focaccia? Javisst! Vi anbefaler særlig oppskriften verdens beste focaccia – og vår samleside der du finner oppskrifter på focaccia i mange varianter.

Finn mer om samme tema:

3.5 / 5
17 stemmer