Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1,5 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 sachertorte
Hvor lang tid tar det? 1,5 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 sachertorte

Sachertorte

Sachertorte er en berømt sjokoladekake fra Wien med kokesjokolade, mandler, aprikossyltetøy og marsipan. Kaken ble første gang laget av Franz Sacher i 1832 til fyrst Klemens von Metternich i Østerrike.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Smelt sjokoladen. Skold og mal mandlene. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggeplommene, ett om gangen, og rør godt. Bland i den smeltede sjokoladen, hvetemel og mandler. Stivpisk eggehvitene og bland dem forsiktig inn i kakerøren.
  • Hell kakerøren i en smurt og strødd form, 20-22 cm i diameter.
  • Stek kaken midt i ovnen ved 170 °C i cirka 1 time.
  • La kaken stå noen minutter i formen. Hvelv den forsiktig på rist og avkjøl.
  • Smør et tynt lag aprikossyltetøy over hele kaken, og dekk kaken med marsipanlokket.
  • Sjokoladeglasur: Smelt sjokolade og delfiafett, og fordel det over hele kaken.
    Tips: Du kan gjerne dele bunnen i to og smøre et lag med aprikossyltetøy mellom lagene. Da må du ta 3-4 ss mer syltetøy enn det som står i oppskriften.

    Glad i sjokolade? Prøv også sjokoladekake med lakris og sjokoladekake med krem og bær

>> Stor samleside: Kaker til hverdags og kaker til fest

Finn mer om samme tema:

0 / 5