Sachertorte
Sachertorte er en berømt sjokoladekake fra Wien med kokesjokolade, mandler, aprikossyltetøy og marsipan. Kaken ble første gang laget av Franz Sacher i 1832 til fyrst Klemens von Metternich i Østerrike.
Ingredienser
250 g kokesjokolade
130 g mandler
125 g smør
125 g sukker
4 egg
3 ss hvetemel
4 - 5 ss aprikossyltetøy
1 stk ferdigkjevlet marsipanlokk
Sjokoladeglasur
150 g mørk kokesjokolade
45 g kokosfett (delfiafett)
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smelt sjokoladen. Skold og mal mandlene. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggeplommene, ett om gangen, og rør godt. Bland i den smeltede sjokoladen, hvetemel og mandler. Stivpisk eggehvitene og bland dem forsiktig inn i kakerøren.
- Hell kakerøren i en smurt og strødd form, 20-22 cm i diameter.
- Stek kaken midt i ovnen ved 170 °C i cirka 1 time.
- La kaken stå noen minutter i formen. Hvelv den forsiktig på rist og avkjøl.
- Smør et tynt lag aprikossyltetøy over hele kaken, og dekk kaken med marsipanlokket.
- Sjokoladeglasur: Smelt sjokolade og delfiafett, og fordel det over hele kaken.
Tips: Du kan gjerne dele bunnen i to og smøre et lag med aprikossyltetøy mellom lagene. Da må du ta 3-4 ss mer syltetøy enn det som står i oppskriften.
Glad i sjokolade? Prøv også sjokoladekake med lakris og sjokoladekake med krem og bær.
>> Stor samleside: Kaker til hverdags og kaker til fest