Fine scones
Fine scones smaker deilig nybakt til frokost. De er også en viktig del av en britisk oppdekning til afternoon tea.
Ingredienser
450 g hvetemel
4 ts bakepulver
½ ts salt
100 g smør
1 egg
3 dl melk
Rosiner (kan sløyfes)
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland hvetemel, bakepulver og salt.
- Smuldre inn smør. Tilsett egg og melk.
- Rør deigen sammen, men ikke jobb med den for lenge. Da blir deigen seig, og du får tørre scones.
- Ha deigen over på et melet bakebord og kna den litt sammen. Tilsett rosiner om du ønsker det.
- Kjevle eller klapp deigen ut til en rund leiv som er 1-2 cm tykk.
- Stikk ut rundinger med et melkeglass eller en kopp, og legg dem på et stekebrett med bakepapir.
- Stek fine scones midt i ovnen på 225 °C i 10–15 minutter til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist.
Til afternoon tea kan du servere nybakte fine scones med clotted cream, lemon curd og jordbærsyltetøy eller friske bær.
>> Se også vår store samleside med flere oppskrifter på scones. Der finner du blant annet grove scones, havrescones og glutenfrie scones.