Frokostkjeks med sitron og blåbær
Sitron og blåbær gir en nydelig smak på disse frokostkjeksene. Så gode at de både kan spises som frokost, som en liten snacks eller serveres til kaffen som noe søtt.
Ingredienser
5 dl lettkokte havregryn
1 ½ dl hvetemel
½ dl kokossukker eller uraffinert sukker
1 ts bakepulver
½ ts malt kanel
¼ ts salt
1 ¼ dl havremelk
½ dl lønnesirup
1 egg
1 ts vaniljesukker
2 ts revet sitronskall (uten det hvite)
2 ts sitronsaft
1 ¼ dl friske blåbær
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 180 grader. Gjør klar et stekebrett med bakepapir.
- Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bolle.
- Bland inn resten av ingrediensene.
- Bruk to spiseskjeer og lag små boller av deigen, og legg dem på stekebrettet. Klapp frokostkjeksene litt ned før du setter brettet inn i stekeovnen.
- Stek frokostkjeksene midt i ovnen ved 180 °C i 15 minutter til de er gjennomstekte og faste.
Disse frokostkjeksene holder seg fint i en tett boks på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet i 5-7 dager. De kan også fryses.
Flere frokostkjeks eller frokostcookies:
- Frokostkjeks med tranebær og mandler
- Frokostkjeks med gulrot
- Frokostkjeks med eple og kanel
- Frokostkjeks med bringebær
>> Er du ute etter en oppskrift uten hvetemel, anbefaler vi vår grunnoppskrift på havrekjeks som bakes på bare havregryn og havremel.