Frokostkjeks med tranebær og mandler
Lekre små frokostkjeks med tranebær og mandler som smaker ekstra godt sammen med et stort glass melk.
Ingredienser
5 dl lettkokte havregryn
1 ½ dl hvetemel
½ dl kokossukker eller uraffinert sukker
1 ts bakepulver
½ ts malt kanel
¼ ts salt
1 ¼ dl havremelk
½ dl lønnesirup
1 banan
1 ts vaniljesukker
1 dl hakkede mandler
1 dl tørkede tranebær
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 180 grader. Gjør klar et stekebrett med bakepapir.
- Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bolle.
- Mos banan. Bland det inn sammen med resten av ingrediensene.
- Bruk to spiseskjeer og lag små boller av deigen, og legg dem på stekebrettet. Klapp frokostkjeksene litt ned før du setter brettet inn i stekeovnen.
- Stek frokostkjeksene midt i ovnen ved 180 °C i 15 minutter til de er gjennomstekte og faste.
Disse frokostkjeksene holder seg fint i en tett boks på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet i 5-7 dager. De kan også fryses.
Flere frokostkjeks eller frokostcookies:
- Frokostkjeks med gulrot
- Frokostkjeks med sitron og blåbær
- Frokostkjeks med eple og kanel
- Frokostkjeks med bringebær
- Frokostkjeks med peanøttsmør og sjokolade
>> Er du ute etter en oppskrift uten hvetemel, anbefaler vi vår grunnoppskrift på havrekjeks som bakes på bare havregryn og havremel.