Glutenfrie vafler
Sprø glutenfrie vafler med plantebasert alternativ til melk er knallgodt for deg som har noen allergier å ta hensyn til. Ønsker du grovere vafler kan du bytte ut noe av maisenaen i røren med glutenfrie havregryn.
Ingredienser
3 egg
1 dl sukker
100 g smeltet smør
2 dl soyamelk eller mandelmelk
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
2 dl maisenna
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Pisk sammen egg og sukker.
- Smelt smør i en liten kjele, og hell melk i kjelen når smøret har smeltet.
- Hell smørblandingen i eggeblandingen og visp alt sammen.
- Bland så i maisenna og rør til du får en glatt og fin vaffelrøre.
- La vaffelrøren svelle i 15 minutter.
- Stek vaflene i et smurt vaffeljern.
Glutenfrie vafler smaker best nystekte. Server dem gjerne med friske bær, en klatt rømme og pynt med spiselige blomster, eller spis dem med godt smør og brunost eller syltetøy.
Oppskriften er utviklet i samarbeid med MatPrat og Norsk cøliakiforening.
Se alle våre oppskrifter på vaffelrøre her eller gå direkte til verdens beste vafler fra Sjømannskirken i København.