Italiensk loff
Italiensk loff med durumhvete, hvetemel og olivenolje er noe av det beste du lager av hjemmebakst. Godt å ha med seg i piknikkurven eller servere til all slags grillmat.
Ingredienser
6 dl vann
½ pakke gjær
1 egg
1 ts salt
400 g hvetemel
400 g durumhvete
2 ss olivenolje
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Varm vannet til det er fingervarmt (37 °C), sett til siden 1 dl vann, og ha i gjæren. Tilsett egg, salt, hvetemel, durumhvete og olivenolje. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig eltet tilsetter du det siste vannet litt etter litt i små mengder. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
- Dekk bakebollen med plast eller et klede og la heve til dobbel størrelse, ca. 1,5 time.
- Ta deigen ut på et lett melet bakebord, og del den i to like store emner. Form emnene til avlange boller med en liten spiss i hver ende og la hvile under et klede i ca. 15 minutter.
- Lag skrå snitt på toppen av brødene.
- Stek brødene midt i ovnen på 250 ºC i ca. 10 minutter. Senk deretter temperaturen til 215 ºC og stek videre i ca. 30 min. Avkjøl på rist.
>> Prøv også oppskriften på vår smørloff eller luftige hvetebrød som hever over natten.