Krydderkrem til eclairs
Krydderkrem til eclairs smaker av nydelig vanilje, kanel og stjerneanis. Eggekremen passer godt som fyll i vannbakkels, bløtkake eller annen festkake.
Ingredienser
Krydderkrem:
1.6 l melk
6 dl kremfløte
440 g sukker
1 vaniljestang
1 kanelstang
2 stjerneanis
2 kardemommefrø
240 g eggeplomme
190 g maisstivelse (maizena)
4 dl melk
Pynt:
melis, vann og matfarge
½ plate smeltet mørk sjokolade
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Ha 1,6 l melk, fløte, sukker og vanilje i en kjele og kok opp. Pisk eggeplommene sammen med 4 dl melk og maizena.
- Når melkeblandingen koker heller du forsiktig litt av det du har i kjelen over i eggeblandingen, samtidig som du pisker kraftig.
- Hell deretter hele eggeblandingen over i kjelen samtidig som du pisker.
- Fortsett å piske helt til kremen akkurat bobler, da er den ferdig. Hell over i en skål og legg et bakepapir på toppen for å unngå snerk. Sett kjølig.
- Fyll kremen i en sprøytepose med en glatt liten tupp og sprøyt den inn i vannbakkelsene.
Prøv også vaniljekrem eller fluffy suksesskrem som fyll i eclairs.
Forslag til pynt: Smelt sjokoladen og lag melisglasur med rød matfarge i. Fordel rød melisglasur over toppen av eclairsene. Ha sjokoladen i en liten sprøytepose med smal tupp, og lag et stripete mønster over eclairsene før melisglasuren er stivnet.