Marsipankake med pasjonsfruktkrem
Den perfekte kaken til vår- og sommerfesten! Marsipankake med pasjonsfruktkrem laget på mascarpone har en deilig og syrlig smak og er skikkelig saftig.
Ingredienser
Sukkerbrød:
4 egg
120 g sukker
100 g hvetemel
50 g potetmel
1 ts bakepulver
Pasjonsfruktkrem:
250 g mascarpone
3 dl kremfløte
100 g melis
3 pasjonsfrukter
Melisglasur:
150 g melis
1 eggehvite
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Sukkerbrød: Ha egg og sukker i en bakebolle og pisk til stiv eggedosis. Sikt sammen mel, potetmel og bakepulver og vend forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Hell røren i en smurt form, ca. 24 cm i diameter. Stek ved 160°C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.
- Pasjonsfruktkrem: Del pasjonsfrukten i to og skrap ut alt fruktkjøttet. Visp mascarpone, fløte og sukker sammen i en bolle til en tykk og myk krem. Vend til slutt inn pasjonsfrukten.
- Montering: Del kaken i tre like store bunner. Dynk bunnene med melk eller juice. Smør et tynt lag med bringebærsyltetøy og bre halvparten av pasjonsfruktkremen over den ene bunnen. Legg en bunn oppå og gjenta.
- Fordel et tynt lag med kremfløte over toppen av kaken og legg marsipanlokk over. Pynt med melisglasur og eventuelt litt ekstra pasjonsfrukt.
>> Se også: Slik lykkes du med sukkerbrød