Mokka fudge kake
Mokka fudge kake er en uimotståelig sjokoladekake til bursdag, bryllup eller fest. Med smeltet mørk sjokolade og kaffe både i kakebunnen og i glasuren.
Ingredienser
Kakebunn:
85 g smør
280 g sukker
3 egg
85 g smeltet mørk sjokolade
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ¼ dl melk
4 ts pulverkaffe
1 ¼ dl lettrømme
Glasur:
250 g smeltet sjokolade
75 g smeltet smør
2 ¼ dl espressokaffe
2 ts vaniljesukker
450 g melis
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Glasur: Bland sammen alle ingrediensene og pisk i et par minutter. Dekk skålen med plast og la den stå kjølig i 3-4 timer.
- Pisk smør og 200 g av sukkeret lett og luftig. Skill eggeplommene fra eggehvitene og tilsett en eggeplomme om gangen i smørblandingen. Tilsett deretter smeltet sjokolade, og vend inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, pulverkaffe, melk og rømme.
- Pisk eggehvitene stive, tilsett resten av sukkeret og pisk til alt er stivt. Vend forsiktig inn i kakedeigen.
- Fordel røren i to godt smurte 22 cm springformer og stek ved 180 °C i ca. 30 minutter.
- Avkjøl kakene og del hver kakebunn i to lag. Fordel glasuren mellom alle lag og på toppen.
Glad i sjokoladekake? Prøv også sjokoladekake med lakris og sjokoladekake med krem og bær.
>> Stor samleside: Kaker til hverdags og kaker til fest