Myslirundstykker med blåbær
Myslirundstykker med blåbær passer fint i matpakken eller som turmat. Smaker skikkelig saftig og godt nystekte med litt smør eller ost.
Ingredienser
300 gram havregryn
5 dl vann
720 gram hvetemel
300 gram siktet rugmel
300 gram sammalt hvete, grov
1 l melk
1 ss salt
1 pk gjær
2 ss olivenolje
300 gram blåbær
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Ha havregryn i en bakebolle med 5 dl vann. La stå i 30 minutter.
- Tilsett resten av melet, melk og salt. Smuldre i gjæren. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Ha i olje og blåbær og elt det forsiktig inn i deigen. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
Deigen vil være litt bløt, men melet vil trekke til seg mer av væsken mens deigen hever.
- Dekk med plast eller et klede, og hev til dobbel størrelse.
- Ta deigen forsiktig ut på et lett melet bakebord, og del den med en bakeskrape eller skarp kniv i 24 like store emner som du plasserer på to bakepapirkledt stekebrett.
- Etterhev rundstykkene på et lunt sted til dobbelt størrelse.
- Stek rundstykkene på nederste rille i ovnen på 200 °C i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.
Glad i rundstykker? Prøv også eltefrie rundstykker eller rundstykker med yoghurt.