Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3–4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød
Hvor lang tid tar det? 3–4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød

Myslibrød

Myslibrød er et sunt og kjempegodt grovbrød med havregryn, grov hvete, nøtter, gresskarkjerner og tørket aprikos som passer perfekt til ost og i matpakken.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

 

  • Bløtlegging: Bland sammen ingrediensene til bløtleggingen i en bakebolle, og la den stå på benken i 30 minutter.
  • Hoveddeig: Ha resten av ingrediensene utenom nøttene i samme bakebolle som bløtleggingen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin, start med lav fart og øk etter hvert. Helt på slutten av eltetiden tilsettes nøttene. 
  • Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time. 
  • Ha deigen ut på lett melet bakebord, og del den i to like store emner. Form emnene til boller, og la dem hvile under et klede i 30 minutter.
  • Form bollene til avlange brød, og plasser på et bakepapir eller i to hevekurver. 
  • Dekk brødene med plast, og la etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter. 
  • Sett inn en bakestein på en rist eller en stekeplate på nest nederste rille, og en langpanne på nederste rille i stekeovnen, og sett den på 250 °C.
  • Når ovnen er varm og brødene er ferdig hevet, snitt brødene forsiktig med en skarp kniv. 
  • Overfør brødene forsiktig over på den varme stekeplaten eller bakestålet, og senk temperaturen til 220 °C. Stek brødene i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.

Prøv også myslirundstykker til helgefrokosten eller kanskje du vil ha 7 slag brød til jul i år?

Finn mer om samme tema:

3.1 / 5
7 stemmer