Myslibrød
Myslibrød er et sunt og kjempegodt grovbrød med havregryn, grov hvete, nøtter, gresskarkjerner og tørket aprikos som passer perfekt til ost og i matpakken.
Ingredienser
Bløtlegging
200 g havregryn
200 g sammalt hvete, grov
150 g tørket aprikos i biter
100 g gresskarkjerner
6 dl vann
Hoveddeig
500 g hvetemel
100 g sammalt hvete, fin
10 g salt
2 dl vann
½ pk gjær
50 g valnøttkjerner
50 g hasselnøtter
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bløtlegging: Bland sammen ingrediensene til bløtleggingen i en bakebolle, og la den stå på benken i 30 minutter.
- Hoveddeig: Ha resten av ingrediensene utenom nøttene i samme bakebolle som bløtleggingen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin, start med lav fart og øk etter hvert. Helt på slutten av eltetiden tilsettes nøttene.
- Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Ha deigen ut på lett melet bakebord, og del den i to like store emner. Form emnene til boller, og la dem hvile under et klede i 30 minutter.
- Form bollene til avlange brød, og plasser på et bakepapir eller i to hevekurver.
- Dekk brødene med plast, og la etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Sett inn en bakestein på en rist eller en stekeplate på nest nederste rille, og en langpanne på nederste rille i stekeovnen, og sett den på 250 °C.
- Når ovnen er varm og brødene er ferdig hevet, snitt brødene forsiktig med en skarp kniv.
- Overfør brødene forsiktig over på den varme stekeplaten eller bakestålet, og senk temperaturen til 220 °C. Stek brødene i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.
Prøv også myslirundstykker til helgefrokosten eller kanskje du vil ha 7 slag brød til jul i år?