Ostekake med aprikoser
Ostekake med aprikoser er en sunnere ostekake med kakebunn av kanel og grov kjeks, krem av skyr eller cottage cheese og hermetisk aprikos på toppen.
Ingredienser
Bunn:
75 g lett margarin
150 g knust grov søt kjeks
½ ts malt kanel
Ostefyll:
1 boks avsilte hermetiske aprikoser (behold laken)
300 g skyr naturell eler en blanding av cottage cheese og lettrømme
75 g fruktsukker
skall og saft av 1 sitron
2 ss gelatinpulver
2 dl lett kremfløte
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bunn: Smelt margarin og rør inn knuste kjeks og kanel.
- Trykk det godt ut i en 22 cm springform. Avkjøl i kjøleskapet.
- Ostefyll: Mos 3/4 av aprikosene sammen med skyr til puré, bruk gjerne en blender. Bland inn fruksukkeret, samt saften og skallet av sitronen.
- Rør gelatinen ut i 4 ss av aprikoslaken. Varm opp i vannbad til det er oppløst. Avkjøl litt og ha det i puréen.
- Visp kremen og tilsett den forsiktig. Fyll over kjeksbunnen i kakeformen.
- Avkjøl kaken i kjøleskapet, minst fire timer.
- Pynt: Pynt kaken med resten av aprikosene skåret i skiver.
Glad i ostekake? Prøv også sitronostekake, ostekake med blåbær eller ostekake med sjokoladelokk.