Pepperkakescones med julekrydder
En julete vri på klassikeren scones! Våre pepperkakescones med nellik, kanel og ingefær smaker nydelig sammen med appelsinmarmelade, appelsinsmør og litt krem.
Ingredienser
6 dl hvetemel
2 dl havregryn
4 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts nellik
1 ts ingefær
2 ss brunt sukker
3 dl melk
50 g smør
Glasur
Melis
Lønnesirup
Pynt
Kuler, stjerner eller annen kakepynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Pepperkakescones smaker best nystekte. Server dem gjerne sammen med en kopp te eller som en del av en større afternoon tea.
Slik gjør du
- Bland hvetemel, havregryn, bakepulver og krydder i en bolle.
- Smuldre inn smøret og tilsett melk.
- Rør deigen sammen. Ikke jobb med den for lenge da den lett blir seig, noe som kan føre til tørre pepperkakescones. Er deigen klissete, tilsettes litt mer hvetemel.
- Ha deigen over på et melet bakebord og kjevle eller klapp deigen ut til en rund leiv som er ca 2 cm tykk.
- Stikk ut pepperkakesconesene med pepperkakeformer eller et glass. Legg dem over på et stekebrett dekket med bakepapir.
- Stek pepperkakesconesene midt i ovnen ved 200 °C i 12 – 15 minutter. Avkjøl på rist.
- Lag glasur av melis og lønnesirup. Hell over et tynt lag med glasur på hver scones og pynt med kuler, stjerner eller annen kakepynt.
Utviklet i samarbeid med MatPrat.
>> Se også vår store samleside med flere oppskrifter på scones. Der finner du blant annet grove scones, havrescones og glutenfrie scones.