Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 kake
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 kake

Sjokoladekake med lakris

Sjokoladekake med lakris og pistasj er en franskinspirert kake festkake til bursdag og sommerfest med sukkerbrødbunn, vaniljekrem og pynt av jordbær og moreller.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Sjokoladesukkerbrød: Pisk egg og sukker til eggedosis i en kjøkkenmaskin i ca. 20 minutter. Bland alt det tørre og sikt det over eggedosisen. Vend det forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.
  • Ha røren i en smurt 25 cm springform dekket med bakepapir. Stek sukkerbrødet i forvarmet ovn ved 180 °C i ca. 40 minutter. La kaken hvile i 10 minutter før du tar av ringen. Avkjøl på rist.
  • Vaniljekrem: Hell 3 dl H-melk i en tykkbunnet kjele. Tilsett sukkeret. Skjær vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha stang og frø i kjelen. Bank og finsnitt sitrongresset,  og ha det i kjelen. Skjær skallet av en halv appelsin. Ha skallet i kjelen sammen med stjerneanis. Kok opp og la det trekke i noen minutter.
  • Bland 1 dl H-melk og maisenna i en liten bolle. Tilsett eggeplommene og bland godt. Visp inn 2/3 av den varme melken litt etter litt. Hell blandingen over i kjelen med resten av melken, og kok det i 2–3 minutter for å fjerne mel­smaken. Rør hele tiden.
  • Legg 3 gelatinplater i vann i 5 minutter. Rør gelatinmassen inn i den varme eggekremen og visp godt. Avkjøl.
  • Pisk fløten til krem. Vend inn den avkjølte eggekremen.
  • Pistasjnøttpraline: Smør en silikonmatte med en nøytral olje. Varm opp sukkeret i en tykkbunnet kjele på middels varme, uten å røre. Vent til sukkeret løser seg opp, og kok det opp til det får brun karamellfarge.

  • Spre pistasjnøttene utover silikonmatten. Hell over karamellen. La pralinen sette seg før du hakker den i biter.

  • Montering: Skjær sjokoladebunnen i to lag. Dynk bunnene med litt konjakk og appelsinjuice. Fordel litt pistasjnøttpraline på bunnene før du heller over vaniljekremen.

  • Pynt med frukt, bær, pistasjnøtter og eventuelt spiselige blomster.

     

    Oppskriften er laget av Erlend Johnsen Skånøy.

    Prøv også sjokoladeterter til festbordet. 

Finn mer om samme tema:

0 / 5