Speltfocaccia
Speltfocaccia er ypperlig tilbehør til pasta, suppe og salat. Du lager den av speltmel i langpanne med rosmarin og grovt salt på toppen.
Ingredienser
4 ½ dl vann
½ dl appelsinjuice
750 g siktet speltmel
2 ts salt
1 pk tørrgjær
ca. 1 dl olivenolje til smøring av form og topping
1 - 2 ts grovt salt til topping
1 - 2 ts tørket eller frisk rosmarin til topping
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland alle ingrediensene til deigen, og elt den forsiktig i 10 minutter på laveste hastighet i en kjøkkenmaskin.
- Dekk bollen med plast eller et klede og la deigen heve til dobbel størrelse i ca. 1 time.
- Smør en stor langpanne med litt av oljen. Elt deigen lett igjen og ha den i pannen. Bruk rene fingre og klem deigen ut til en jevn leiv. Bruk fingerknoker og klem dype groper i deigen med jevne mellomrom. Drypp resten av oljen over brødet og gni det inn. Sørg for at det kommer litt olje ned i gropene. Dryss salt og rosmarin over brødet.
- La heve til nesten dobbel størrelse i ca. 40 minutter.
- Forvarm stekeovnen på 225 °C. Stek brødet midt i ovnen i ca. 15-20 minutter. Avkjøl i pannen på en rist.
>> Psst! Glad i focaccia? Da anbefaler vi også oppskriften verdens beste focaccia – og vår samleside med mange oppskrifter på varianter av focaccia. Vi anbefaler også oppskriften på vårt klassiske langpannebrød.