Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 24 boller
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 24 boller

Sportsboller

En halvgrov bolle med masse energi og smak av havre, gulrot og eple. Sportsboller ble utviklet til Ski-VM i Oslo 2011.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Dette er en bolle du kan unne deg litt oftere enn klassiske hveteboller - hvis du er opptatt av å leve litt sunnere.

Slik gjør du

  • Smelt smøret og ha i vannet. Rør ut gjæren i den lunkne blandingen. Tilsett resten av ingrediensene. Elt deigen i kjøkkenmaskin til deigen er glatt og smidig. Deigen bør eltes i 8-10 minutter på lav hastighet, slik at den ikke blir for varm.
  • Bak ut deigen med en gang. Del deigen i 24 like store deler og form fine, runde boller. Sett bollene på stekeplater med bakepapir.
  • Legg plast løst over stekeplatene med bollene, og et kjøkkenhåndkle over der igjen. Hev til dobbelt størrelse. Det tar ca. 1,5-2 timer i romtemperatur.
    Plasten forhindrer at bollene tørker ut under hevingen, og kjøkkenhåndkleet holder bollene lune og varme under hevingen.
  • Pensle bollene lett med sammenvispet egg når de er ferdig hevet.
  • Stek bollene midt i ovnen ved 225 °C i ca 10 minutter,  til de er gylne og fine. Avkjøl på rist.

Glad i boller?  >> Se vår samleside om boller her

Finn mer om samme tema:

3 / 5
64 stemmer