Tangzhong rundstykker
Grove rundstykker bakt på tangzhong metoden som gir ekstra luftig og saftig bakst. Smaker herlig med smør og nyrørt jordbærsyltetøy.
Ingredienser
Jevning
50 g hvetemel
2 dl vann
Deig
200 g siktet hvetemel
350 g sammalt hvete, grov
2 ts sukker
2 ts tørrgjær
3 dl vann
1 ts salt
3 ss olje
1 egg til pensling
frøblanding til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Lag jevning ved å røre mel og vann sammen til en klumpfri røre i en kjele. Varm opp under omrøring til en tykk røre. Avkjøl litt.
- Bland sammen mel, sukker, tørrgjær og vann i en bakebolle og hell i jevningen. Kjør blandingen i kjøkkenmaskin på lav hastighet i 15 minutter. Tilsett salt og olje og kjør deigen 15 minutter til.
- Dekk bakebollen med plast og la deigen heve i ca. 1 time eller til dobbelt størrelse.
- Ta deigen ut på lett melet bakebord. Del den i 12 like store emner, trill boller av emnene og legg de på en bakepapirkledd stekeplate.
- Dekk rundstykkene med plast og la de etterheve i ca. 1 time til dobbelt størrelse.
- Pensle dem med sammenvispet egg og dryss på frø.
- Stek rundstykkene midt i ovnen ved 220 °C i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.
Tangzhong metoden gir veldig luftig og saftig bakst. Metoden går ut på å lage en jevning av mel og væske som varmes opp til 65 grader. Dette gjør at deigen klarer å ta opp mer væske, noe som bidrar til at gjærbaksten blir mykere enn vanlig og at baksten holder seg saftige lengre. Metoden kan brukes både til salt og søt gjærbakst. Generelt skal det brukes mindre gjær en til tradisjonell bakst.
Prøv også grove rundstykker bakt på tradisjonell måte.