Ostekake med ferskenpuré
Ostekake med ferskenpuré og en knasende god kakebunn av havre, hasselnøtter og kokos. Kaken er enkel å lage og smaker himmelsk, både syrlig og søtt på samme tid.
Ingredienser
Bunn:
125 g smør
75 g hasselnøtter
90 g havremel eller 80 g havregryn
3 ss kokosstrø
½ ts kardemomme
2 ss honning
Ostefyll:
3 dl kremfløte
1 dl sukker
400 g kremost naturell
½ vaniljestang
Revet skall fra ½ sitron
5 plater gelatin
3 stk fersken
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bunn: Smelt smøret. Hakk nøttene i en kjøkkenmaskin. Rør sammen alle ingrediensene. Juster med litt mer kokos eller havre dersom massen er for klissete.
- Press massen hardt ned i en terteform på ca. 25 cm i diameter. Sett bunnen kaldt i 20–30 minutter slik at den setter seg.
Tips: For å fremheve smaken av kokos og nøtter kan du steke bunnen midt i ovnen ved ca. 150 °C i 25 minutter. Avkjøl før du tar på fyllet.
- Ostefyll: Bløtlegg gelatinen i 5–10 minutter. Visp kremfløten med sukkeret. Bland inn kremost, frøene fra vaniljestangen og revet sitronskall, og rør det til en jevn og glatt krem.
- Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca. 1⁄2 dl kokende vann. Avkjøl gelatinen før den røres inn i ostekremen.
- Vask ferskenene og fjern kjernene. Kjør fruktkjøttet til puré med stavmikser.
- Fordel halvparten av ostekremen over kakebunnen. Legg på et lag med ferskenpuré. Hell resten av ostekremen forsiktig over. Sett kaken kaldt i minst 3–4 timer. Pynt kaken med sommerens friske bær og litt kokosstrø.
Oppskriften er laget av Christina Dammen.
Glad i ostekake? Prøv også engelsk ostekake og ostekake med sjokoladelokk.