Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Bli med på årets mest matnyttige konkurranse!

Lærer på 8.- 10. trinn? Få elevene dine til å jobbe med Helsedirektoratets 12 kostråd på en måte som får dem til å huske rådene i hverdagen.
Skriv ut

Årets konkurranse fra Sunn Ungdomsmat tar utgangspunkt i Helsedirektoratets 12 kostråd. Samlet gir rådene en god anbefaling på hvordan man spiser sunt. For at elevene skal engasjere seg i kostrådene, inviteres de til å reflektere over rådenes betydning og til å skrive hvordan de kan være mer relevant i egen hverdag. Da får ungdommen med egne ord gjort kostrådene enda mer matnyttig for seg selv, samtidig som de digitalt setter sammen en lunsj i tråd med kostrådene. Elevene kan vinne en drømmedag med en av sine favoritt-YouTubere.

 

Les mer om konkurransen her, og se hvordan du kan bruke den i undervisningen.

 

Lag din egen lunsj – oppdrag kostråd er en digital konkurranse for elever i 8.-10. klasse. Elevene konkurrerer ved å bruke kreativiteten til å skrive Helsedirektoratets 12 kostråd mer relevante til egen hverdag, samt å sette sammen en passende lunsj gjennom en digitale løsning. Konkurransen dekker kompetansemål i flere fag, og legger alt til rette for å kunne starte innarbeidelsen av fagfornyelsen 2020. Konkurranseperioden er fra 2. januar til 13. mars 2020.

 

Sunn Ungdomsmat er et samarbeid mellom Opplysningskontoret for Meieriprodukter (melk.no), Opplysningskontoret for egg og kjøtt (matprat.no), Opplysningskontoret for brød og korn (brodogkorn.no), Opplysningskontoret for frukt og grønt (frukt.no) og Norges Sjømatråd (3iuka.no).

 

Konkurransen Lag din egen lunsj – oppdrag kostråd er laget i samarbeid med Helsedirektoratet, Skolelederforbundet, Utdanningsforbundet, Elevorganisasjonen, FUG- Foreldreutvalget for grunnopplæringen, Landsgruppen av helsesykepleiere NSF, Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet, Landslaget for mat og helse i skolen, Kost og ernæringsforbundet (Delta) og NHO mat og drikke. Prosjektet er finansiert av Gjensidigestiftelsen.

 

Les mer om prosjektet Sunn Ungdomsmat her