Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels

Kanelstjerne

En dekorativ kanelstjerne av søt gjærbakst med deilig kanelfyll. Den er enklere å lage enn det ser ut! Se trinn-for-trinn-bildene for fremgangsmåte.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Skjær smøret i små terninger og la det bli mykt i romtemperatur.
  • Bland alle ingrediensene bortsett fra smøret i en bakebolle, men hold igjen 1 dl melk og alt smøret til senere i elteprosessen.
  • Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig eltet tilsettes melken litt etter litt. Deigen skal nå være smidig og ha en blank overflate.
  • Tilsett smørterningene og kjør deigen på sakte fart til smøret er blandet helt inn.
  • Dekk bakebollen, og la deigen heve til dobbel størrelse, cirka 1 time.
  • Mens deigen hever kan du lage fyllet til kanelstjernen. Bland romtemperert smør med sukker, kanel og maizena.
  • Ha deigen på et lett melet bakebord. Del deigen i tre deler som du former til store boller. Kjevle ut en av bollene slik at den er cirka 28 cm i diameter.
  • Finn frem et bakepapirkledd bakebrett og legg leiven midt på. Fordel halvparten av fyllet midt på leiven og stryk det jevnt utover. Ikke smør fyllet helt ut, la det være igjen en centimeter eller to rundt kanten.

  • Gjenta det samme med de to andre deigemnene, og legg den siste som et lokk uten fyll. Du skal nå ha tre lag med deig med to lag med kanelfyll imellom.

  • Sett et rent glass eller liten bolle opp-ned midt på leiven. Leiven skal nå deles opp i 16 jevnstore biter med en skarp kniv, inntil bollen. Del først opp i fire deler, slik du deler opp en kake. Del så hver kvartdel opp i fire igjen, så du sitter igjen med 16 deler til slutt. Det vil se ut som 16 kakestykker rundt glasset.

  • Vri to og to deler mot hverandre. De skal vris to ganger rundt. Klem deretter de to endene sammen nederst til en stjernespiss. 

  • Dekk kanelstjernen, og la den etterheve til dobbel størrelse, cirka 30 minutter.
  • Pensle med sammenvispet egg og dryss over perlesukker.
  • Stek kanelstjernen midt i ovnen på 200 °C i 30-35 minutter, til den er gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Oppskriften på kanelstjerne er utviklet i samarbeid med MatPrat

 

Er du glad i bakst med kanel, anbefaler vi vår oppskrift på bergenske skillingsboller. Prøv også våre klassiske kanelboller, eller variantene kanelknuter eller kanelsnurrer

 

>> Her finner du alle våre oppskrifter på kanelboller i forskjellige varianter.

Finn mer om samme tema:

3.2 / 5
37 stemmer