Suppebolle med gresskar
Mmm, nybakt brød og varm gresskarsuppe! Smakfulle suppeboller med gresskar gir både et deilig måltid og et vakkert innslag på bordet.
Ingredienser
600 g hvetemel
300 g gresskarpure (se egen oppskrift)
2 dl vann
saft og skall av 1 sitron
1 ss havsalt
½ pakke gjær
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland sammen alle ingrediensene til deigen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Om deigen føles tørr tilsett vann litt etter litt i små mengder. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
- Dekk bakebollen med plast eller et klede og la heve til dobbel størrelse, ca. 1,5 timer.
- Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i fires like store emner og form til boller. Bruk en vanlig hyssing og surr rundt bollene, slik at du lager mønster som et gresskar.
- Dekk bollene med plast eller et klede, og la heve til nesten dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
- Stek bollene midt i ovnen på 220 °C i ca. 30 minutter eller til de er gyllenbrune.
- Avkjøl på rist. Vent med å klippe av hyssingen til de er er nesten kalde.
- Servering av suppeboller med gresskar: Skjær skalken av toppen, Bruk hendene til å ta ut brødkrummen (innmaten). Fyll med deilig gresskarsuppe. Legg skalken på toppen og server.