Tabbouleh med byggryn
Tabbouleh er en salat helt uten salatblader. Her har vi byttet ut den tradisjonelle bulguren med norske, kortreiste byggryn.
Ingredienser
3 dl byggryn
6 dl vann
1 grønnsaksbuljongterning
3 store tomater
1 agurk
1 rødløk
1 dl mynte
1 dl persille
1 økologisk sitron
½ dl god olivenolje
1 ts gourmetsalt
½ ts malt pepper
slik gjør du
Vis ingredienser
Denne salaten passer til de fleste anledninger. Den er vegansk, glutenfri og laktosefri. Den kan nytes alene som en salat, som en forrett eller som tilbehør til både kjøtt, fisk eller grønnsaker. Perfekt, ikke sant?
Salaten passer veldig godt med hjemmelaget aioli til.
Slik gjør du
- Hell vannet i en kjele og tilsett buljongterning og byggryn. Kok byggrynene møre i 15-20 minutter.
- Hell byggrynene i en sil og la dem avkjøles.
- Kutt agurk, rødløk og tomater i små terninger. Ha dette over i en bolle. Bland inn byggrynene.
- Finhakk urtene og ha det i byggrynsalaten.
- Hell over sitronsaft, og smak til med salt og pepper. Ringle over olivenolje og server tabbouleh romtemperert.