Morellkake
Ingredienser
Krokan:
Kakebunn:
Fyll:
Smørkrem:
Pynt:
Slik gjør du
-
Krokan: Smelt sukkeret lysebrunt i en kjele på middels varme. Rør inn finhakkede mandler og smør. Hell blandingen over på bakepapir, avkjøl og knus fin med en kjevle.
-
Kakebunn: Pisk sukker og smør hvitt og luftig. Bland inn ett og ett egg, og visp godt imellom.
-
Sikt melet og bland med bakepulver og kakao. Visp det tørre vekselvis inn med fløten.
-
Ha bakepapir i bunnen av en 22 cm rund form og bre røren utover. Stek kakebunnen nederst i ovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter.
-
Fyll: Fjern steinene i morellene. Kok opp moreller, sukker, vann og likør til bærene er myke. Avkjøl blandingen.
Tips: Kaken kan endres og varieres med sesongens frukt og bær. -
Smørkrem: Pisk smør og melis luftig. Visp sammen eggeplommene, og bland de inn i røren litt etter litt mens du pisker. Ha 3⁄4 av den knuste krokanen i smørkremen.
-
Montering: Del kaken i to. Smør et lag krokankrem på den ene delen og fordel de kokte morellene over.
-
Legg den andre kakedelen over og smør et tynt lag krem rundt hele kaken. Klem resten av krokanen langs kanten av kaken.
-
Ha litt smørkrem i en sprøytepose med stjernespiss, og pynt i en sirkel på toppen av kaken. Pynt med utkjernede moreller og noen blader sitronmelisse.
Oppskriften er laget av Joran Tveterås.Ute etter flere festkaker? Prøv Grand Prix-kake, ostekake med ferskepuré eller sommerkake.
>> Se også: Slik lykkes du med sukkerbrød