Dette er et brøddøgn
Vi har satt opp noen forslag til hvordan du kan gjennomføre et brøddøgn i praksis.
Frokost
Daggammelt brød blir fort som nytt i brødristeren eller stekepanna. Med noen ekstra minutter til speilegg i brødskiva, arme riddere eller bare ristet brød smurt med smør og selvlaget stikkelsbærsyltetøy eller av pærer, blir frokosten en ekstra god start på dagen.
Lunsj
Grove brød har lavt klimaavtrykk, velger du pålegg i sesong og og så kortreist som mulig er du straks i mål. La deg inspirere av våre oppskrifter på soppsandwich, brødskive med makrellrøre, viltsmørbrød og arme loffer.
MellomMåltid
Sulten mellom slagene? En god og enkel måte er å gjøre som italienerne. Bruschetta og crostini kan lages av alle typer brød og varieres i det uendelige med ulike typer topping.
Middag
Med egne brødkrutonger kan du ta salaten eller suppen til et nytt nivå. Grønn brødsuppe, brødsalat, brødstuffing og grillet baconskive er smakfulle og næringsrike middagsretter basert på brødrester. Spis brød til middag med god samvittighet!
Dessert eller til kaffen
Brødrester kan bli fristende desserter både til hverdags og fest. Prøv brødpudding, tilslørte bondepiker, monkey bread muffins, iskrem med rugbrødsmuler eller en skikkelig festkake som denne på bildet her.
Del gjerne dine bærekraftige brøddøgn med oss på facebook eller instagram.