Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

NM i lunsj

Ønsker du en bedre skolelunsj? Nå kan ungdomsskoleelever skape sitt helt eget lunsjkonsept, og være med i kampen om 30 000 kroner og en skoledag helt utenom det vanlige!
Skriv ut

Suksesskonkurransen fra i fjor, NM i lunsj, er snart i gang igjen. Ungdommer fra hele Norge kan fra og med 1. februar 2018 konkurrerer om å lage landets beste skolelunsj. Bli med og sett fokus på alle fordeler med et sunnere kosthold blant ungdom.

 

Konkurransen går i hovedsak ut på at elevene skal lage en sunn og god lunsj som er gjennomførbar på deres skole, om man har matpakkeordning eller kantine. Elevene skal finne sin løsning på et sunnere skolemåltid. Om det er superkornene havre og bygg som skal friste i grøtbar i kantina, lansere verdens beste grove tacosandwich, ha blå mandag med smart sjømat i matpakken eller fyr opp med en sprek smoothievogn – slipp fantasien løs og vær kreativ!

NM i lunsj har som mål å bidra til at flere ungdomsskoleelever får et skolemåltid som fremmer sunt kosthold, trivsel og måltidsglede. 

 

Vinneren av NM i lunsj får kr 30.000,- og en skoledag helt utenom det vanlige, og øvrige finalister får 10.000,- kr hver. Pengene brukes til noe som kommer hele skolens spisemiljø til gode.

 

Konkurransen bygger på kostrådene og søker å engasjere elevene i sunt skolemåltid på deres premisser. I tillegg gir den anledning til å få dekket flere kompetansemål i læreplanfag og valgfag. Prosjektarbeidet vil også styrke dybdeforståelse gjennom elevmedvirkning, samarbeid og tverrfaglighet. Påmelding i NM i lunsj begynner 1. februar 2018 og resultatene må være tilgjengelig på lagets Facebookside innen 9. mars 2018.

 

Fjorårets vinnerlag Duggul forteller hvordan det var å være med i NM i lunsj!

 

 

> les mer om konkurransen her.

 

NM i lunsj er en del av prosjektet Sunn ungdomsmat som er et samarbeid mellom opplysningskontorene i landbruket og Norges sjømatråd. Prosjektet er finansiert av Gjensidigestiftelsen. 

 

Sist oppdatert 26.01.2018