Brioche med eggesalat
Brioche med eggesalat er en lekker liten lunsjrett som går raskt å lage. Eggesalaten passer også godt som fyll i baguetter, sandwich og bagels.
Ingredienser
4 briochepølsebrød
Eggesalat
4 hardkokte egg
1 ss seterrømme eller crème fraîche
2 ss majones
1 ts sennep
1 finhakket vårløk
1 ss finhakket frisk gressløk
¼ ts salt
¼ ts pepper
Pynt
1 finsnittet vårløk
2 ss finhakket gressløk
litt grovkvernet pepper
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Eggesalat: Kok egg i 10 minutter, avkjøl dem i kaldt vann og ta av skallet.
- Bland rømme, majones, sennep, vårløk, gressløk og sylteagurk. Smak til med tabasco, salt og pepper.
- Grovhakk eggene og vend dem inn i dressingen.
- Fylt brioche: Kutt briochebrødet i to fra toppen, men ikke skjær helt gjennom. Del hvert brød i to. Legg et salatblad i hver og fyll på med eggesalat. Pynt med finhakket vårløk og gressløk, og kvern litt pepper over til slutt.
Flere hjemmebakte alternativer som passer godt sammen med eggesalat:
Oppskriften er laget i samarbeid med MatPrat.