Potetlefser fra Sørlandet
Potetlefser fra Sørlandet lager vi av kokte mandelpoteter, byggmel, hvetemel og kefir og steker på takke. Server med smør på ved siden av kjøtt og fisk.
Ingredienser
1 kg potet (gjerne mandelpotet)
2 ½ dl kefir eller skummet kulturmelk
50 g smør
ca. 200 g byggmel
ca. 200 g hvetemel
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Dag 1: Kok, skrell og mal potetene. Lag deig av poteter, melk og smør. La deigen stå over natten og tilsett noe av melet. Resten tilsettes under utbaking.
- Dag 2: Kjevle ut store, tynne leiver. Stek lefsene på en middels varm takke, til de får en lys brun farge og er litt myke. Du kan også bruke en stekepanne.
- Legg lefsene dobbelt og dekk over med et klede for å holde dem myke.
- Server lefsene ved siden av middagen med smør på.
Glad i å bake lefser? Prøv også kling eller mørlefser, eller disse potetlefsene.