Appelsincurd
Appelsincurd er søtt og syrlig på én gang! Bruk den sammen med scones og kjeks, eller som ingrediens i deilige kakekremer.
Ingredienser
finrevet skall og saft av 3-4 appelsiner (4 dl saft)
1 stjerneanis (kan sløyfes)
saft av en halv lime eller sitron
2 dl sukker
3 egg
125 g usaltet smør i terninger
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Ha appelsinsaft, -skall og stjerneanis i en kjele og kok inn til 2-2,5 dl. Tilsett saften av en halv lime. Plukk ut stjerneanisen.
- Bland sukker og egg i en glass- eller stålbolle og hell i appelsinsaften i en tynn stråle mens du visper hele tiden.
- Sett bollen over en kjele med kokende vann på en slik måte at bunnen av bollen ikke kommer i kontakt med vannet. Sett kjelen over varmen og hold temperaturen rett under kokepunktet.
- Varm opp blandingen under konstant visping til den tykner. Dette kan ta 20 minutter eller mer.
- Fjern bollen fra varmen og visp inn smør i terninger. Pass på at alt smøret løser seg godt opp.
- Hell den ferdige curden på rene, tørre glass og skru på lokk. Avkjøl helt.
Har du ikke stjerneanis, kan den erstattes av en kanelstang eller litt vanilje.
Appelsincurden er holdbar i inntil tre uker hvis du oppbevarer den i kjøleskapet. Server den gjerne til scones – enten grove scones, fine scones eller våre populære havrescones.
Oppskriften er utviklet i samarbeid med Matprat.