Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Trippel feiring: Fastelavn, morsdag og valentinsdag

Alle gode ting er tre! I 2021 faller fastelavn, morsdag og valentinsdag på samme dag. Her er bollene du feirer med.
Skriv ut

Det er ikke ofte det skjer. Faktisk skjer det bare 3-5 ganger hvert 100 år at alle tre merkedagene faller på en og samme dato. Neste gang i 2083.

 

Så hvordan skal vi markere alle tre samtidig? Vi har laget tre oppskrifter som er perfekt for trippelfeiringen. Stikkordet er boller med kjærlighet!

 

Klassiske fastelavnsboller bakt med kjærlighet

 

På 1500-tallet var fastelavn en stor folkefest med store mengder selskapsmat, inkludert de flotteste fastelavnsboller. Og bjørkeriset? Jo, gammel overtro sa at det inneholdt fruktbarhetens kraft. 

 

Fastelavnsboller med krem og syltetøy

 

I dag er det fremdeles mange som synes det er koselig å pynte med fargerike fastelavnsris og for mange er fastelavnsboller med krem og syltetøy toppen av søt gjærbakst. Enkle å lage, innbydende å se på og perfekte å servere på fastelavnssøndag.

 

Fyll hvetebollene med syltetøy og pisket krem og dryss melis over. Når det kommer til fyll, så er det bare fantasien som setter grenser. Prøv for eksempel vaniljekrem og rørte skogsbær eller pisket krem og lemoncurd – to friske og supergode varianter. 

 

Fastelavnsboller kan også varieres, for eksempel ved å lage de grovere med kremost og friske bær. Med en grov variant kan du kanskje unne deg en ekstra fastelavnsbolle til frokost-dessert?

 

Eller hva med å prøve den svenske varianten til fastelavn i år? Semlor med mandelfyll og pisket krem smaker nydelig.

 

Små boller til morsdagen

 

Morsdagen ble etablert i USA som en nasjonal markering tidlig på 1900-tallet for å hylle mødrene. Det ble raskt en populær markering.

 

Små fastelavnsboller med sjokoladekrem

 

I Norge er morsdagen en familiedag hvor mor får litt ekstra oppmerksomhet. Noen feirer dagen ved å gi mor frokost på sengen, blomster og kake.

 

Siden dagen i år er ekstra spesiell har vi lagd en sjarmerende variant av små fylte morsdagsboller som barna kan bake . Eller hva med å bake ferdig fylte fastelavnsboller med makronfyll eller vaniljekrem, så slipper du bryet med å fylle dem etterpå.

 

Hjerteboller til din Valentin

 

Presten Valentin ble dømt til døden da han i skjul viet et par som ikke fikk lov til å gifte seg. Han skrev så et nydelig kjærlighetsbrev til sin hjertens utkårede på sin dødsdag. For sin innsats for kjærligheten ble han gjort til helgen, og vi feirer i dag 14. februar som kjærlighetens og Valentins dag.

 

Hjerteboller med krem og friske bringebær

 

Hvis du har noen du vil gjøre ekstra stas på, anbefaler vi søte hjerteboller med krem og bringebær. Og pynt gjerne bordet litt ekstra med røde roser som symbol på kjærligheten. 

 

Snarveien til feiring: Dra innom bakeren

 

Vi kan også varmt anbefale en tur innom din lokale baker. Bakeriene har et stort utvalg av fristende boller og kaker som kan gjøre feiringen av fastelavn, morsdag og valentinsdag ekstra glamorøs – eller bare avslappende, slik at du kan nyte dagen.

 

>> Glad i boller? Se flere av våre bolleoppskrifter her.

Finn mer om samme tema: