Utvid Earth Hour til et helt døgns innsats for miljøet
188 land deltok i fjor i Earth Hour, en symbolsk markering der man slukker lyset en time for å sette fokus på miljøvern.
Mange ønsker å også gjøre noe i hverdagen som har direkte innvirkning på miljøet. Den gode nyheten er at det ikke trenger å være så komplisert: Ved å utvide miljøengasjementet til å ta ett brøddøgn i uka, bidrar man både ved å redusere matsvinn og spise mat som er produsert på en klimavennlig måte.
Heldigvis er det lett å gjøre mer enn å delta på lysmarkeringen. Noe så enkelt som å redde brødrestene har utrolig nok mye å si!
Vi kaster nemlig altfor mye mat, mat som egentlig er fullt brukbar. Det kan være brød som er tørt, middagsrester fra i forgårs eller grønnsaker som ser stusslige ut.
Dette er brøddøgnet
I 2017 lanserte Opplysningskontoret for brød og korn et «Brøddøgn» i forbindelse med Verdens brøddag. Hva menes med et brøddøgn? Jo, at kornbasert mat får spille hovedrollen i måltidene gjennom et helt døgn.
Kornmat er nemlig noe av det mest bærekraftige vi kan spise ettersom matproduksjonen er av den mest miljøvennlige som finnes.
Ett fast brøddøgn i uka betyr 52 dager i løpet av et år med måltider som setter minimale klimamessige fotavtrykk. Dét er et klimatiltak som monner.
Sparer tid og penger
Og så er det opptil flere bonuser ved dette klimatiltaket: Man sparer tid og penger – og kan spise masse velsmakende mat.
Til middag kan du for eksempel lage en brødsalat eller brødsuppe. Eller du kan lage arme riddere – som en herlig dessert eller til søndagsfrokosten.
Bruk Earth Hour som et startskudd til nye og bedre vaner med ett brøddøgn i uka!
Har du innspill til flere måter å bruke brødrestene på, tar vi mer i gjerne mot dem på vår facebook-side: https://www.facebook.com/brodogkorn/ eller via e-post: post@brodogkorn.no.