Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Utvid Earth Hour til et helt døgns innsats for miljøet

Lørdag kveld slukkes lys over hele landet for å markere Earth Hour 2019. Ved å utvide miljøengasjementet til et helt døgn er det enkelt å trappe opp det symbolske miljøengasjementet til en merkbar innsats for kloden.
Skriv ut

188 land deltok i fjor i Earth Hour, en symbolsk markering der man slukker lyset en time for å sette fokus på miljøvern.

 

Daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn oppfordrer til et brøddøgn i uka. (Foto: brodogkorn.no/Birgitte Sjøberg)

Mange ønsker å også gjøre noe i hverdagen som har direkte innvirkning på miljøet. Den gode nyheten er at det ikke trenger å være så komplisert: Ved å utvide miljøengasjementet til å ta ett brøddøgn i uka, bidrar man både ved å redusere matsvinn og spise mat som er produsert på en klimavennlig måte.

 

Heldigvis er det lett å gjøre mer enn å delta på lysmarkeringen. Noe så enkelt som å redde brødrestene har utrolig nok mye å si!

 

Vi kaster nemlig altfor mye mat, mat som egentlig er fullt brukbar. Det kan være brød som er tørt, middagsrester fra i forgårs eller grønnsaker som ser stusslige ut.

 

Dette er brøddøgnet

I 2017 lanserte Opplysningskontoret for brød og korn et «Brøddøgn» i forbindelse med Verdens brøddag. Hva menes med et brøddøgn? Jo, at kornbasert mat får spille hovedrollen i måltidene gjennom et helt døgn.

 

Kornmat er nemlig noe av det mest bærekraftige vi kan spise ettersom matproduksjonen er av den mest miljøvennlige som finnes.

 

Ett fast brøddøgn i uka betyr 52 dager i løpet av et år med måltider som setter minimale klimamessige fotavtrykk. Dét er et klimatiltak som monner.

 

>> Les mer om brøddøgnet

 

Sparer tid og penger

Og så er det opptil flere bonuser ved dette klimatiltaket: Man sparer tid og penger – og kan spise masse velsmakende mat.

 

Til middag kan du for eksempel lage en brødsalat eller brødsuppe. Eller du kan lage  arme riddere – som en herlig dessert eller til søndagsfrokosten.

 

Bruk Earth Hour som et startskudd til nye og bedre vaner med ett brøddøgn i uka!

 

Har du innspill til flere måter å bruke brødrestene på, tar vi mer i gjerne mot dem på vår facebook-side: https://www.facebook.com/brodogkorn/ eller via e-post: post@brodogkorn.no.