Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Jakten på det norske påskebrødet

Nå vil vi kåre Norges eget påskebrød. Det kan bli din oppskrift som vinner!
Skriv ut

Konkurransen er avsluttet.

 

Her i landet står påskematen sterkt. Vi serverer egg til påskefrokosten, myser i solveggen med ferske vafler og lager saftig lammestek til middag.

 

Da er det jo litt rart at vi ikke har et norsk påskebrød? Det er en utfordring som passer perfekt for våre lesere.


Vi setter derfor i gang en konkurranse hvor din oppskrift kan bli kåret til Norges påskebrød.

Oppskriften på et norsk påskebrød

 

Du kan lage grove rugbrød eller luftig loff. Bruk gjerne mel fra forskjellige norske kornsorter, som bygg og havre. Vi setter ingen begrensninger.

fire melsorter av rug

 

Hvis du vil, kan påskebrødet være eltefritt eller bakt på surdeig. Eller kanskje vil du heller gå for tradisjonelle langpannebrød eller et brytebrød som skal deles i fellesskap? 

 

Vær kreativ

 

Det er flere måter å lage et norsk påskebrød på. Deltakere i konkurransen kan gjerne hente inspirasjon fra sine egne påsketradisjoner eller fra våre påskeoppskrifter.

 

Hva med en artig fasong, slik som denne fletteloffen eller disse kaninørene? Du kan også la brødet inneholde andre ingredienser, som for eksempel egg i rundstykke. De som vil gå mer kunstnerisk til verks kan dekorere brødet med ulike motiver.

 

 

Fortell en liten historie

 

Flere land har historiske tradisjoner for påskebrød. Engelskmennene markerte slutten av fasten ved å spise korsboller, men koser seg med dem hele påsken gjennom. Grekernes syrlige påskebrød symboliserer nytt liv. På Kypros baker barna søte tsoureki for å gi påskebrødet til sine foreldre og besteforeldre. Hva skal vi fortelle om det norske påskebrødet?

HVORDAN DELTA?

  1. Bak det du mener bør bli Norges påskebrød. Det må være din egen oppskrift. 
  2. Send inn oppskriften med bilde til post@brodogkorn.no innen 9. april 2020. Oppskriften må nøyaktig beskrive ingrediensene, mengde, fremgangsmåte, ovnstemperatur, steketid m.m. Beskriv også hvorfor du mener dette er et godt påskebrød.

Tagg gjerne også et bilde av ditt påskebrød på Instagram med #norgespåskebrød og #brodogkorn. Husk at vi kun kan se ditt bilde om du har åpen konto.

 

Det blir valgt ut tre oppskrifter som går til finalen. Oppskrifter som ikke svarer på kriteriene vil ikke bli bedømt.

 

Når dere deltar i konkurransen gir dere oss retten til å bruke og distribuere oppskriftene og bildene i alle våre kanaler, men vi vil selvfølgelig  oppgi hvem som står bak oppskriften.

 

De innsendte oppskriftene vil bli vurdert av fagfolk og de beste og som oppfyller konkurransereglene, vil bli plukket ut og prøvebakt før en vinner blir kåret.

 

Vinneren og vinneroppskriften vil bli offentliggjort på 1. påskedag, søndag 12. april.

Torunn Nordbø med premier til påskekonkurranse: kjøkkenmaskin og brødposer

Daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn deler ut en proff kjøkkenmaskin til den som gir oss oppskriften på Norges nye påskebrød.

 

 

PREMIE

Hovedpremien er en profesjonell eltemaskin, en TEDDY 5 L, som egner seg spesielt godt til brødbaking. Maskinen har en utsalgsverdi på rundt 12.000 kroner. 

 

Finalistene vil i tillegg få et forkle, et handlenett og en brødpose.

 

JURY

Juryen er satt sammen av bakere med ulik bakekompetanse. Proffen er matblogger og konditor Elin Vatnar Nilsen fra krem.no. Daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn er også en dreven baker, mens Kari Westby Romøren er representanten for de glade amatører som ikke alltid oppnår perfekt resultat. 

 

Lykke til – og god påske! 

 

Hilsen oss i Opplysningskontoret for brød og korn

 

>> Se vår samleside for påskekosen her